I bricked my VIM (no uboot ?)


#1

Hello,

I have a problem with my board.
I tried to flash this rom ( [ROM] Khadas Vim SCV1-ATV (Android TV) ), but it failed (infinite boot on the recovery), so I wanted to flash an another rom (the official Oreo rom the example).
But it failed:

./aml-flash --img=VIM_Oreo_Preview_V171229/VIM_Oreo_V171229/update.img --soc=gxl --wipe --reset=n --parts=all
Unpacking image [OK]
Initializing ddr ........[OK]
Running u-boot ........[OK]
[KO]

Uboot serial :

BL2 Built : 15:56:15, Nov 21 2017. gxl gfa7b794 - zhongfu.luo@droid12

set vcck to 1120 mv
set vddee to 1000 mv
Board ID = 6
CPU clk: 1200MHz
BL2 USB 
DQS-corr enabled
DDR scramble enabled
DDR3 chl: Rank0+1 @ 768MHz
bist_test rank: 0 1e 00 3d 36 14 58 20 00 40 34 13 55 21 00 42 2e 0c 50 25 01 4a 2f 0c 53 657  rank: 1 1a 00 34 33 12 54 19 01 32 35 14 57 1e 02 3b 30 10 50 24 03 46 2f 0c 53 657   - PASS

Rank0: 1024MB(auto)-2T-11

Rank1: 1024MB(auto)-2T-11
Load fip header from USB, src: 0x0000c000, des: 0x01400000, size: 0x00004000
New fip structure!
Load bl30 from USB, src: 0x00010000, des: 0x013c0000, size: 0x0000d600
Load bl31 from USB, src: 0x00020000, des: 0x05100000, size: 0x0003b600
Load bl33 from USB, src: 0x0005c000, des: 0x01000000, size: 0x00068200
NOTICE:  BL3-1: v1.0(release):a75d708
NOTICE:  BL3-1: Built : 17:16:24, Nov 22 2017
[BL31]: GXL CPU setup!
NOTICE:  BL3-1: GXL normal boot!
NOTICE:  BL3-1: BL33 decompress pass
mpu_config_enable:ok
[Image: gxl_v1.1.3255-1a77b01 2017-09-15 16:58:02 xiaobo.gu@droid12]
OPS=0x82
5d a0 88 17 a4 ad 47 57 d5 e6 de 43 [28.568046 Inits done]
secure task start!
high task start!
low task start!
ERROR:   Error initializing runtime service opteed_fast


U-Boot 2015.01-g9e6df60 (Dec 28 2017 - 22:30:04)

DRAM:  2 GiB
Relocation Offset is: 76eaa000
[MSG]MMC init in usb
aml_priv->desc_buf = 0x0000000073eaa640
aml_priv->desc_buf = 0x0000000073eac960
SDIO Port B: 0, SDIO Port C: 1
InUsbBurn
[MSG]sof
Set Addr 88
Get DT cfg
Get DT cfg
set CFG
tplcmd[load mem dtb normal 0xb2c0]
Unknown command 'load' - try 'help'
[MSG]ret = 1
[info]failed:

The board didn’t boot anymore (no signal)
I only have this line from the serial:
;GXL:BL1:9ac50e:a1974b;FEAT:ADFC318C;POC:3;RCY:0;EMMC:0;READ:0;CHK:AA;SD:800;USB:8;
I can’t go into the console mode

Any idea ? I just get the board :frowning:

Thx


#2

You can try to flash your VIM with VIM_Nougat_V180210 on windows and not Ubuntu.About more burning informations,you can refer to the docs.


#3

I use Ubuntu because USB Upgrade Tool doesn’t detect my VIM :frowning:

Edit : I tried and this time the detection works. But it still not working, I have this error at 2%Download DDR

[16:56:44 533][HUB2-11][Err]–Identify status failed
[16:56:44 533][HUB2-11][Inf]–Failure : 1, FailureMax : 3
[16:56:44 746][HUB2-11][Inf]–Reset WorldCup Device Ex
[16:56:54 764][HUB2-11][Inf]–Detect Device remove timeout
[16:56:54 764][HUB2-11][Inf]–Device is connected
[16:56:55 266][HUB2-11][Inf]–2-2-0-0
[16:56:55 266][HUB2-11][Inf]-------------Download DDR.USB-----------
[16:56:55 266][HUB2-11][Inf]–Close device handle 0x00000894
[16:56:55 317][HUB2-11][Inf]–Open device handle \?\usb#vid_1b8e&pid_c003#6&104fed9e&0&11#{a5dcbf10-6530-11d2-901f-00c04fb951ed} 0x00000894
[16:56:55 370][HUB2-11][Inf]–2-2-0-0
[16:56:55 370][HUB2-11][Inf]–Control write pll reg1 0xd9000000:0x000000b1
[16:56:55 874][HUB2-11][Inf]–Control write pll reg1 0xd9000000:0x00005183
[16:56:56 377][HUB2-11][Inf]–Control write pll reg1 0xd9000000:0x000000b1
[16:56:56 879][HUB2-11][Inf]–Control write pll reg1 0xd9000000:0x00005183
[16:56:57 383][HUB2-11][Inf]–Write initial succeed
[16:56:57 383][HUB2-11][Inf]–Upload encrypt at 0xc8100228
[16:56:57 385][HUB2-11][Inf]–ulValue = 0xadfc318c
[16:56:57 385][HUB2-11][Inf]–Read encrypt value succeed
[16:56:57 400][HUB2-11][Inf]–Transfer complete
[16:56:57 403][HUB2-11][Inf]–Run at address 0xd9000000
[16:56:57 406][HUB2-11][Inf]–RunInRam succeed
[16:56:57 429][HUB2-11][Inf]–2-2-0-0-0-1-0-0
[16:56:57 429][HUB2-11][Inf]–CheckFileRunState succeed
[16:57:12 433][HUB2-11][Err]–usbReadFile failed ret = -116
[16:57:12 433][HUB2-11][Err]–ReadPara failed
[16:57:12 515][HUB2-11][Err]–[0x10105002]Romcode/Initialize DDR/Read initialize status/USB Control setup error

I tried with an another USB port, and now It goes to 4% Uboot Download and then Error : Romcode/Switch status/Identify/Error result


#4

Solved !
After few tries it works !
Thx !